Taalklas voor volwassenen

van de directie

Op het Medemblikker kindcentrum Het Koggeschip is een nieuwe taalklas gestart. Dat is bijzonder, want deze klas is dit keer niet voor kinderen maar voor volwassenen. De taallessen worden elke donderdagavond gegeven en is een samenwerking tussen VONK en het kindcentrum.

 

De samenwerking was meteen een succes en de klas zat al snel vol met 15 aangemelde deelnemers. De taalklas is bedoeld voor medelanders die de Nederlandse taal nog niet goed machtig zijn. Er wordt op het laagste niveau geoefend met Nederlands spreken en begrijpen en er is veel aandacht voor Nederlandse woorden. De cursisten krijgen ook opdrachten mee die ze buiten de les moeten doen met Nederlanders. Als je hierbij zou willen helpen, zou dat heel fijn zijn! Je kunt je opgeven bij de docente Monique Blaauboer via: mblaauboer@rockopnh.nl

 

Kindcentrum Het Koggeschip en VONK (voormalig ROC Kop van Noord-Holland) hopen dat de komst van de taalklas nieuwe mogelijkheden geeft aan Medemblikkers en omwonenden. Wie geïnteresseerd is om deel te nemen of iemand op wil geven voor de volgende klas die start op 07-09-2023 kan dat doen door zich aan te melden via https://www.vonknh.nl/taalcursus-nederlands-nt2 of hjanssen@rockopnh.nl. Deelname en lesboeken zijn gratis.

Foto taalklas met toestemming deelnemers Foto taalklas met toestemming deelnemers