Brief

van de directie

Beste ouders en verzorgers van Het Koggeschip,

 

Wat gaat de tijd toch snel, we zijn alweer in de meivakantie beland! Graag deel ik mijn overdenkingen met u door terug te kijken op afgelopen periode, waar we nu staan en waar we naartoe bewegen. Het is daarmee wel een lange brief geworden (excuus daarvoor). Hopelijk geeft het u wel een goed beeld van waar we op dit moment met elkaar staan.

 

Terugblik eerste kwartaal 2022

We hebben het met de laatste coronagolf, zoals zoveel scholen, flink voor de kiezen gehad. Met veel uitgevallen teamleden en kinderen was dat best een grote uitdaging. Toch hebben we ondanks dat ook hele mooie ontwikkelingsstappen gezet. 

 

Ik noem de grootste gerealiseerde projecten voor u op:

 

We hebben met Kwink een Sociaal Emotioneel Leren (SEL) programma opgezet: aankomend schooljaar draait dit volledig.

 

We zijn met Cito 4 gaan toetsen en richten ons steeds meer op groeien ten opzichte van jezelf. 

 

We hebben Rapportfolio geïntroduceerd in het team, bij leerlingen en ouders. 

 

Ouders mogen de school weer in en kunnen s’ochtends even in de klas kijken.

 

We zijn gestart met Pauzesport.

 

We hebben een projectmanager gevonden die ons project richting de bewegende school gaat begeleiden de komende 1,5 jaar.

 

We hebben voor dit jaar het beeldcoaching traject afgerond. Volgend schooljaar pakken wij daar op door.

 

Op de achtergrond hebben we ook tal van technische directie- en managementtaken kunnen afvinken, wees gerust, ik zal u daar niet mee vervelen maar er is veel werk verzet en daar ben ik stiekem wel een beetje trots op!

 

Open avond

We hebben (eindelijk) weer een open avond gehad met elkaar en wat was er een mooie ouderopkomst! Ik kijk met plezier terug op de fijne sfeer en de leuke gesprekjes die wij met u hebben kunnen voeren. Ik zie sindsdien ook steeds meer ouders positief gestemd de school binnenlopen. Soms ook om een praatje te maken. Daarvan wordt ik blij. Zullen we dit vasthouden met elkaar? Ik kijk nu al uit naar het volgende moment van samenzijn!

 

Schoolhuiskamer

We hebben de schoolhuiskamer geopend en deze gaan we de komende periode stap-voor-stap in gebruik nemen: in ieder geval nodig ik u daar na de meivakantie, op maandag 9 mei, uit om s’ochtend van 8:30 uur tot 9:30 uur een kopje thee en koffie met mij en andere aanwezige ouders te drinken. Ik ben dan in informele setting ook beschikbaar voor vragen, opmerkingen of ideeën van uw kant. Ook als u dat niet heeft: u bent meer dan welkom!

 

Waar we nu staan

We hebben de afgelopen tijd veel verbeteringen doorgevoerd. We monitoren nu en de komende periode wat er goed gaat en wat er beter kan. 

 

We bereiden ons nu voor op de lancering van ons technieklokaal boven. Hiervoor is een werkgroep in het leven geroepen. In het technieklokaal  leren onze Koggeschip kinderen straks niet alleen met hun hoofd maar ook met hun handen!

 

Nu ik na negen maanden als directeur een goed beeld heb bij onze school en onze gemeenschap gaat het managementteam (directie en intern begeleider) na de meivakantie gericht werken aan het verder verbeteren van de school brede onderwijsvisie. We nemen het team daar uiteraard in mee. En u houden wij natuurlijk ook op de hoogte. Wij gaan ervoor om onze onderwijsvisie optimaal te laten aansluiten op de behoefte die wij zien bij onze Koggeschip kinderen en we zullen deze goed integreren in de jaarplanning, startend bij aankomend schooljaar. 

 

Vooruitblik

We hebben in een korte tijd echt al heel veel gedaan voor ons Koggeschip. Wij denken dat er al veel verbeterd is en dat er een basis is gelegd voor verdere verbetering. Tegelijkertijd hebben we ook nog veel te doen. 

Er zal de komende periode door het team, directie en Ib (naast de gebruikelijke gang van zaken) hard gewerkt gaan worden aan de stappen die we  aankomend schooljaar gaan maken. We zullen ondertussen doorgaan met de verbinding zoeken met u als ouder. Gaat u ook de verbinding met ons aan? 

 

Tegelijkertijd zullen we op bepaalde onderwerpen/ onderdelen ook onze grenzen duidelijker gaan af kaderen: want wij verwachten gepast gedrag van kinderen en ook ouders in en om de school. Daarbij hoort ook dat wij als school de verwachtingen duidelijk communiceren en ook dat de gemeenschap, ouders en kinderen zich aan de afspraken die er zijn houden en gehouden worden. 

 

Zo werken we met elkaar aan een steeds betere en veilige omgeving.

 

Ik wens u een fijne meivakantie en kijk er nu al naar uit om 9 mei weer aan de slag te gaan!

 

Vriendelijk groet,

 

Jelto van Nieuwburg

Directeur

Het Koggeschip

newsletter newsletter