Schoolhuiskamer

van de directie

Soms moet je het wiel niet opnieuw uitvinden. Toen ik op een excursie was bij een andere basisschool (Het Universum in Hoorn) zag ik een prachtig ingerichte schoolhuiskamer voor ouders. Ik vond dat een klein beetje raar, een huiskamer op school. Maar al snel groeide mijn enthousiasme toen mij werd verteld wat ze daar allemaal doen: 

 

Ouders kunnen elkaar daar ontmoeten, met elkaar praten, informatiedagen/ presentaties ontvangen, (avond) onderwijs volgen. De activiteiten commissie en klassenouders vergaderen daar. De kamer wordt ook wel eens in het weekeind ingezet voor bijvoorbeeld een professionele verhalenverteller (voor kinderen en volwassenen) of een game-competitie onder schoolkinderen. Er kunnen ook voorlees ochtenden zijn voor ouders met nog niet naar schoolgaande kleintjes. Kortom: de kamer geeft een extra verbinding tussen de school en de gezinnen op de school.

 

Wij hebben hiervoor al een lokaal. Er wordt daar nu muziekles gegeven en bijvoorbeeld de jeugdarts is daar geweest (die hebben we teruggehaald naar school). Er zijn vast nog meer nuttige, goede en leuke ideeën te bedenken. Welke ouders willen meedenken over een schoolhuiskamer?  Ja, ik werk hier graag aan mee! (https://www.hetkoggeschip.nl/pg-33144-7-135781/pagina/formulier.html)

Huiskamer Huiskamer