Update covid protocol

Geldig covid protocol vanaf 25 november

Beste Ouders/ verzorgers van het Koggeschip,
 

Bij deze deel ik hieronder de laatste protocol wijzigingen voor basisscholen met u. Het protocol is opgesteld door de PO-raad.


Wanneer uzelf twijfelt of uw kind thuis moet blijven of naar school kan gaan dan kunt u hier de laatste Boink beslisboom downloaden voor kinderen van 0 t/m 8 jaar (scroll naar beneden). Deze heeft u van mij eerder ook per mail ontvangen: Boink beslisboom (https://www.boink.info/nieuws/nieuwe-beslisboom-versie-18-oktober-2021)


Vooralsnog laat ik de op maandag geplande 1-op-1 spreekuur afspraken met directie wel doorgaan. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt maar niet wilt komen dan is dat zeer begrijpelijk. Zegt u dan a.u.b. de gemaakte afspraak af. Draagt u wel een mondkapje in school en houd 1,5 meter afstand.


Wij zijn erg benieuwd wat we vrijdagavond te horen krijgen aan maatregelen. Voor de zekerheid heeft ons team al voorbereidingen getroffen voor het geven van online onderwijs. Er is een protocol opgesteld en de digitale hulpmiddelen zijn stap voor stap doorlopen. Wanneer wij op thuisonderwijs zouden moeten overgaan dan hebben wij naar verwachting één inregeldag nodig. 

 

Wijzigingen protocol basisonderwijs en speciaal (basis)onderwijs per 25 november 2021

 

I-2: Fysiek contact: Dringend advies: alle volwassenen houden zo veel als mogelijk 1,5 meter afstand in de school.  

II-1 Aanwezigheid leerlingen en personeel: Onderwijspersoneel werkt thuis, behalve wanneer zij onderwijsgeven. Dringend advies niet immuun onderwijspersoneel: 2x per week zelftesten. In een eerdere versie van het protocol was aangegeven dat het dringend advies is 2x per week een zelftest te doen voor al het onderwijspersoneel (immuun en niet immuun). De PO-Raad baseert zich altijd op informatie van het ministerie van OCW. In de brief naar de Kamer stond dit verkeerd vermeld. De PO-Raad heeft de informatie in het protocol aangepast. 

II-1 Aanwezigheid leerlingen en personeel: Fysiek onderwijs is het uitgangspunt, afstandsonderwijs als noodmaatregel. 


II-1 Aanwezigheid leerlingen en personeel: Geen CTB (corona Toegangsbewijs) voor leraren en kinderen bij binnensportlocaties.


II-2 Groepsactiviteiten en vieringen: Deze kunnen alleen zonder ouders/verzorgers plaatsvinden.


II-3 Onderwijs op afstand: Fysiek onderwijs blijft uitgangspunt. Bij quarantaine: schoolwerk om thuis te doen, onderwijs op afstand waar mogelijk. 


II-4,5 Aanwezigheid van ouder(s)/ verzorger(s) en externen op school: Geen ouders in de school. Externe professionals alleen in de school bij onderwijs of onderwijsondersteunende activiteit.


IV-2,3,4 Thuisblijfregels en BCO: Quarantaineregels aangepast (bij besmetting/verdenking van besmetting cat. 1 en cat. 2 in quarantaine ongeacht leeftijd of immuniteit). Toevoeging: uitleg categorieën en immuniteit.

 

corona corona

Reacties
Reactie: (Test Reactie Jelto)
26-11-2021, 12:14
Dit is een testreactie op een nieuwsbericht