Na de succesvolle pilot van schooljaar 2015-2016 hebben we gekozen om verder te gaan met Acadin. Dit is een digitale leeromgeving voor het organiseren van verrijkingsonderwijs. Het programma biedt ruimte om de talenten van intelligente en begaafde leerlingen verder te ontwikkelen.

Dit jaar krijgen wij hierbij ondersteuning van Jody Huijgens van OBD NoordWest en worden we gevolgd door Sandra Dijk van Acadin. In de Acadin Nieuwsbrief van september stonden wij als volgt vermeld:

Wij hebben een aantal nieuwe Acadin-ambassadeurs: PCB Het Koggeschip te Medemblik, VCPO Noord-Groningen en Stichting PAS te Arnhem. In de komende nieuwsbrieven (digitaal en schriftelijk) zullen zij aangeven waarom zij hebben gekozen voor Acadin en hoe zij Acadin inzetten in de praktijk. Wij vinden het belangrijk om kennis en ervaring te delen en hiervoor een platform te bieden middels de nieuwsbrief, bijeenkomsten en de facebook-pagina.

Om tijd te creƫren voor het werken aan Acadin, compacten we de lesstof. Compacten is het overslaan van onnodige herhalings- en oefenstof uit de methode.

In de praktijk betekent dit dat reken -en spellingopdrachten worden aangeboden in een weektaak. Hierbij wordt een beroep gedaan op de zelfstandigheid van de leerlingen.

Vrijdagochtend bespreken we de weektaken en vrijdagmiddag evalueren we met de leerlingen de gemaakte Acadin-opdrachten.