Medezeggenschapsraad van het Koggeschip

De medezeggenschapsraad van het Koggeschip heeft een verandering in leden gehad. Sinds het begin van dit schooljaar is er gekozen voor een samenstelling van twee personen in de oudergeleding en twee personen in de personeelsgeleding. Deze keuze is gemaakt in verband met de grootte van de school. Hieronder ziet u wie de leden zijn zodat u weet bij wie u terecht kunt met vragen en/of opmerkingen. 

Leden

De oudergeleding bestaat uit Laura Moerkens, moeder van Tijl uit groep 8. Onze tweede ouder is Dominique Bank (secretaris), moeder van Annabel uit groep 3. 

De personeelsgeleding bestaat uit Suzanne Verbrugge (penningmeester) uit groep 1/2 en Lian Riepma (voorzitter) uit groep 4-5. 

Taken

De MR heeft een aantal taken en bevoegdheden. Hieronder een korte samenvatting.

De MR heeft overleg met de directie en het bestuur van onze school. We overleggen over allerlei bestuurlijke zaken, bijvoorbeeld het continurooster, onderwijsinhoud en personeelszaken.

We hebben de mogelijkheid nieuwe initiatieven op te (laten) starten. We praten mee over de richting van ons onderwijs.

Tot slot heeft de MR ook een advies- en instemmingsrecht. Dat betekent dat het schoolbestuur voor een aantal zaken waarvoor advies of instemming vereist is, dat aan de MR moet vragen. We hebben daardoor invloed op de besluitvorming.

Vergaderingen

De vergaderingen van de MR zijn in principe openbaar. Dit betekent dat u erbij aanwezig mag zijn om op de hoogte te blijven van wat er wordt besproken. Het is wenselijk dat u van tevoren meldt dát u wilt komen, en misschien kunt u aangeven met welke reden u aanwezig wilt zijn. Via het Jaarrooster 2020-2021 en de agenda in het Scheepsjournaal kunt u zien wanneer onze vergadering zijn ingepland.

Helaas kan de Ouderavond dit jaar niet doorgaan in verband met de COVID-19 maatregelen. We willen u toch graag informeren over de activiteiten van de MR. In onderstaande link vindt u het Jaarverslag van de MR van het schooljaar 2019-2020.

Jaarverslag 

Contact

U kunt één van de leden in de wandelgangen aanspreken, maar u kunt ons ook via de mail bereiken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

De leden van de Medezeggenschapsraad van Het Koggeschip